Κοίμησης Θεοτόκου : Σε περίοπτη θέση στο κέντρο του χωριού δεσπόζει η εκκλησία της Κοίμησης , αγνατεύει το Μεσσηνιακό κάμπο με τα χωριά του και ξακρίζει ένα κομμάτι της Μεσσηνιακής θάλασσας.Πρέπει να έγινε γύρω στα 1870 από κάποιον πρωτομάστορα με το όνομα «Ηπειρώτης». Το τέμπλο πρέπει νάγινε ανάμεσα στο 1880-1890. Υπάρχουν δύο χρονολογημένες εικόνες η μία της Παναγιάς με χρονολογία 9 Μαϊου του 1892 και του Αγίου Γεωργίου με χρονολογία το 1882.
  Αγιώργης : Τον περιέφραξε το 1930 ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος , ομογενής από την Αλεξάνδρεια, που είχε ασχοληθεί με το εμπόριο καπνών, Ήταν ξάδερφος του  πεθερού του Δημήτρη Δημητρακόπουλου(Μαλλιαρού). Ο Δημήτρης πήγε σώγαμπρος και πήρε το όνομα αυτό , ενώ η καταγωγή του ήταν Παλαβός. Στο Δημητρακόπουλο οφείλουμε και τη Βίλλα (villa) που βρίσκεται κάτω από το Σταθμό. Τον ίδιο τον κατήγγειλε η γυναίκα του  το 1943 στους Ιταλούς που τον φυλάκισαν για ένα διάστημα  και στην συνέχεια τον ελευθέρωσαν και ειρωνεία της τύχης σκοτώθηκε στα Δεκεμβριανά  από αδέσποτη σφαίρα.
 Αγιος Νικόλαος (Μεγάλη Βρύση) : Γιορτάζει 23 Αυγούστου, στα νιάμερα τα Παναγιάς. Εδώ βρήκε τραγικό θάνατο ο παπά  Στυλιανός  από τη βελιγοστή. Καταλύοντας  στο τέλος της λειτουργίας, τη Θεία Κοινωνία είδε μέσα στο Ιερό Ποτήριο ένα σκορπιό(σκρα πια), τον έβγαλε  τον έκαψε  και τις στάχτες τις έριξε στο Ιερό Ποτήριο, καταλύοντας και το υπόλοιπο. Μετά από λίγο αισθάνθηκε φοβερούς πόνους και πέθανε στην εκτέλεση του Ιερού καθήκοντος.
 Άγιος Νικόλαος στου Σπαρτινού : Λένε ότι η εικόνα βρέθηκε μετά από όραμα μιάς γυναίκας από την οικογένεια Ζαϊμη, που ήταν παντρεμένη στα Τσιοροτά.Διηυγούνται ότι ένα τραγί έμπαινε σε μια βατουλιά  και όταν έβγαινε είχε νερό στα  γένια του.Βρήκαν λοιπόν το νερό και τη εικόνα του Αγίου Νικολάου, που γιορτάζει στις 9 Μαίου.
 Αγία Τριάδα : Κτίσθηκε  νύχτα από τον Θεόδωρο Ντόρτα και το Θανάση Νικολαϊδη για να στεγάσει τους παλιοημερολογίτες. Το ημερολόγιο άλλαξε το 1923 και η Εκκλησία το υιοθέτησε το 1926.Ο λόφος στην Αγία Τριάδα τον έλεγαν Σταυρό, εκεί είχαν χωράφια ο Χρόνης Μπραφούνης - Σικαλέοι και ο Θανάσης Αποστολόπουλος (Κουλός) ο οποίος δώρισε το μεγαλύτερο μέρος.
 Άγιος Ραφαήλ : Λειτουργείται την Τρίτη ημέρα του Πάσχα και χτίστηκε από την οικογένεια Ντίνου και Χριστίνας Βαλκανά.
 Αγία Θεοδώρα : Στα αμπέλια, γιορτάζει 11 Σεπτεβρίου. Ο πλάτανος λένε είναι 300 ετών(τον φύτεψε κάποιος Τσίρης).
 Αγία Παρασκευή : Στα όρια Ίσαρι-Χράνων λειτουργεί ανακαινισμένη.
 Αγιάννης : δώρισε το χώρο ο προπάππος, ο  Δρακόπουλος Παναγιώτης (Γέρο Λύκος).
 Προφήτης Ηλίας : Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του χωριού μας, με θέα τον κάμπο της Μεσσηνίας και της Μεγαλόπολης, ανακατασκευάστηκε το 1933 και λειτουργεί στις 20 Ιουλίου.